{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.021 visninger | Oprettet:

Macbook Air VS pro {{forumTopicSubject}}

Til at starte med, så kan jeg ikke bruge din personlige holdning ang Apple til en hujende fis, så spar dig allerede nu og klik videre.

Valget står mellem disse 2 modeller og kun disse (medmindre du kan linke til en Macbook til samme pris og nej 500 mere er ikke samme pris.)

http://www.expert.dk/apple/macbookair133/p/10788/
VS
http://www.expert.dk/apple/macbookpro133/p/10805/

Personligt hælder jeg til Air, da den har SSD, lidt mere lækkert design. Men prisen er jo den samme ved en PRO og man får en lidt større processor, 500gb harddisk og DVDdrev, men er det virkelig nødvendigt, når den kun skal bruges til normalt husbrug, dvs den skal ikke bruges til spil.




Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Macbook Air VS pro
  • #1   9. jun 2013 Hvis du ikke skal bruge pladsen og diskdrevet, så har du jo svaret?

    Jeg har en Air, og kunne aldrig finde på at købe en pro.
    Mit valg valgte på air, frem for pro pga. Følgende:

    -Den larmer(hvis ikke den har ssd)
    -For tung at ligge med i sofaen
    -Designet er ikke ligeså lækkert


  • #2   9. jun 2013 Jeg kan ikke se, hvad jeg skulle udfylde pladsen med, for streamer film, programmer har jeg jeg ikke ret mange af, spil ligger der slet ikke på, men synes dog alligevel at 128gb ikke lyder af ret meget, hvis man lige skal have et par programmer, nogle få spil, billeder og musik på. Men man kan jo vel efterhånden få eksterne, kastet i nakken for små penge?

    Umiddelbart hælder jeg til Air'en, netop pga de 3 ting du nævner, men alligevel er jeg lidt i tvivl, pga processorens størrelse, men udligner SSD'en den forskel?


  • #4   9. jun 2013 Som sagt, så skal den kun bruges til almindelig husbehov. Musik, Facebook, surfing, flashspil og filmstreaming. Men hvad gør Pro'en "lækre og bedre"

    Jeg kan kun se processoren, harddisken og dvddrev, som et plus. Men ville SSD'en ikke udligne den forskel? Og ærlig talt, så kan jeg ikke huske, hvornår jeg sidst puttede en skive i min computer, så Dvddrev er vel ikke nødvendigt.


    Jovist er det en dyr løsning, når den jeg har i forvejen opfylder kravene, men jeg trænger bare til at give mig selv en ny gave og kan godt lide designet og har altid haft Windows, så tænkte at nu skulle der prøves noget nyt.


  • Ano n
    Ano n Tilmeldt:
    apr 2011

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 238
    #5   9. jun 2013 Ville til enhver tid vælge en Air. Har en Air og ville ikke bytte med en Pro smiley

  • #6   9. jun 2013 Ano, det er ikke rigtig noget argument, men tak alligevel smiley

  • Ano n
    Ano n Tilmeldt:
    apr 2011

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 238
    #8   9. jun 2013 Jamen jeg skal da give dig argumenter! smiley
    - SSD'en tænker lynende hurtigt og så larmer den overhovedet ikke. Skærmen er lidt bedre end i Proen og så sider vægten en del. Den fylder mindre i en taske, hvilket også er ret afgørende for mit vedkommende og så er designet bare lækkert. Drevet er ved at blive udfaset og alt ligger mere eller mindre i "skyen". Den er bedre at sidde med, fordi den ikke har den høje kant ved håndledene og kunne sikkert komme på flere gode argumenter smiley


  • #10   9. jun 2013 Se Ano, det er argumenter jeg kan bruge til noget smiley

    "Skyen" er der ubegrænset plads og gratis? Brugte det ikke på mine Iphones, så ved intet om det.
    Nu skriver du begrænset opgraderingsmuligheder, hvilket vil sige?
    Jeg tænker, at jeg nok max ville smide flere ram i, men 4gb må vel være rigeligt til husbehov?

    Jeg kan bare ikke lige finde nogle helt gyldige grunde til at vælge en Pro, selvom logikken siger, mere plads, større processor og DVDdrev, men igen. Skyen eller ekstern må vel kunne klare problemet? Større processer, ja, men til hvad? Skal jo ikke programmere, Photoshoppe, game osv. Og dvddrev, alt findes jo efterhånden i downloadform eller på usb.



  • Ano n
    Ano n Tilmeldt:
    apr 2011

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 238
    #11   9. jun 2013 Skyen i forbindelse med Apple er iCloud og nej, der har du 5 GB gratis, men jeg tror ikke på du har 120 GB du SKAL have adgang til hele tiden. Jeg kan ikke udnytte mine og skulle du få brug for ekstra plads, kan du bare finde dig en billig ekstern harddisk, men jeg tvivler på det bliver nødvendigt.
    Du kan ikke opgradere en Air. Hvis du vil have flere ram i, skal det gøres, når du bestiller den.
    Min er på 128 GB, 8 GB ram (en opgradering da jeg købte den, som jeg har været glad for) og så en i5 processor.


  • #12   9. jun 2013 Aha.. Det var da en vigtig detalje, at man ikke kan opgradere efterfølgende. Kan du huske, hvad du gav ekstra for de ram? Ellers må jeg lige forbi Applestore og tjekke.

    Altså umiddelbart jeg jeg brugt 150gb, men aner ikke, hvad halvdelen er, for har ikke noget specielt liggende, så det må være diverse programmer osv.


  • Ano n
    Ano n Tilmeldt:
    apr 2011

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 238
    #13   9. jun 2013 Opgraderingen fra 4 GB ram til 8 GB ram koster 800 kr. smiley
    - Du har nok en del skrammel liggende, som du kunne slette.


  • #14   9. jun 2013 Så, skal jeg da have det installeret, for det er jo ikke alverden.
    Det er jeg også ret sikker på, at jeg har.

    Nu, når jeg alligevel har gang i tråden.
    Skal man være opmærksom på noget specielt, når man går fra Windows til iOS?
    Nye genveje, programmer der ikke virker på iOS, osv osv?


  • Ano n
    Ano n Tilmeldt:
    apr 2011

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 238
    #15   9. jun 2013 Nej. Altså jeg gjorde det, fordi at jeg tit har mange programmer åbent på én gang og derfor ville få gavn af det.

    Der er helt sikker programmer der ikke virker på iOS og så fungerer det hele lidt anderledes, men det lærer man hurtigt. Du kan køre Windows via bootcamp, hvis det bliver absolut nødvendigt at installere et program der ikke kan køre på Mac smiley


  • #16   9. jun 2013 tag den DU bedste kan lide, pro har sine fordele og ulemper og det samme med air, men air med ssd er virkelig lækker og den larmer ikke ret meget, hvilket pro dog gør når man belaster den og harddisken i pro larmer også lidt

  • Ano n
    Ano n Tilmeldt:
    apr 2011

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 238
    #17   9. jun 2013 Forøvrigt... Endnu er fordel ved SSD er, at de er langt mere hårdføre. Skulle du tabe din Mac, er chancen for at du mister dine data, langt mindre ved en SSD.

  • #18   9. jun 2013 Jeg tror sgu, at det bliver en Air så.

    Kan I anbefale et Forum, hvor der findes diverse Guides til genveje og andre brugbare ting?


  • #19   9. jun 2013 Cantona, du søger bare på google det tager 2 sekunder har nemlig haft brug for det et par gange smiley

  • Ano n
    Ano n Tilmeldt:
    apr 2011

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 238
    #20   9. jun 2013 DingoDango
    Alt er jo relativt. Tung i forhold til hvad? Larmer i forhold til hvad? Langsom i forhold til hvad? - Sammenligner du den med Air'en, slår den Pro'en på alle disse punkter.


  • #21   9. jun 2013 Er lidt interesseret i det med at den larmer, for I får den til at lyde som en gammel faxmaskine.

    Dvddrev får jeg næppe brug for, da jeg som sagt ikke husker, hvornår mit nuværende har været i brug og alle programmer og upgraderinger kan vel downloades?


  • Ano n
    Ano n Tilmeldt:
    apr 2011

    Følger: 1 Emner: 4 Svar: 238
    #22   9. jun 2013 Nu får du Pro'en til at lyde super let, hvilket den ikke er. Jeg skal ikke i noget træningscenter, nej tak!

    Cantona
    Den lyder bestemt ikke som en faxmaskine. Den er stille, Air'en er bare mere stille. Når vi beskriver de to computere er det jo sat op imod hinanden og ikke mod en billig HP eller lignende smiley


  • #23   9. jun 2013 Det er derfor mit valg er så svært, for SSD'en må jo udligne de manglende htz. Pladsen kan erstattes med "skyen" og evt en ekstern.

    Men Pro, lyder jo bare en smule bedre, selvom jeg virkelig i det her tilfælde har svært ved at se, hvor den skulle være bedre.

    Så ligenu ligger Air på første valget, da designet er en tand lækrere og SSD.

    Prøvede begge og umiddelbart kunne jeg ikke se eller mærke forskel.


  • Quest
    Quest Tilmeldt:
    okt 2012

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 544
    #25   9. jun 2013 Slå koldt vand i blodet, der er Apple event her den 10 juni, rygtebørsen spår en opgradering af hele macbook linien. Det betyder 2 ting, 1) du kan få mere og bedre hardware for de samme penge, eller 2) De gamle modeller (dem du har kig på) falder i pris.

    Så hold pengene i lommen til i morgen aften, og se hvad der sker.
    (Og jeg havde valgt Mb Air, sidder selv på en 13" fra 2010. Et af de bedste hardware køb jeg nogensinde har gjort, den er hurtig og fin til almindeligt hus behov, har lang batteritid, nem at have med rundt omkring, fin skærm og fantatisk touchpad. Jeg har siddet et par gange ved en Mb Pro og synes ærligt talt den er lidt for stor og "klodset" til mit behov, men det er også en smags sag)


  • #27   9. jun 2013 Det var et vigtigt tip Quest! Det vil jeg lige få kigget lidt på smiley


  • #28   9. jun 2013 Casper - økonomi spiller også en rolle her, så skal helst ikke have noget der skal opgraderes mere end nødvendigt.

  • #30   9. jun 2013 Lubas, har hvertfald ikke fået et argument, der gør at jeg har skiftet side, så tror også det bliver en Air ellers vil jeg lige se, hvad Apple eventet byder på.


  • Quest
    Quest Tilmeldt:
    okt 2012

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 544
    #31   9. jun 2013 Der vil jeg så sige Lubas er en anelse på sidesporet.
    Køber du en bærbar med premonteret ssd betaler du typisk i omegen af de 1500-2000 kr ekstra for dette, køber du en bærbar og montere ssd'en selv, så kan det gøres for en 600-700


  • #32   9. jun 2013 I det her tilfælde er prisen ens på Air og Proen.

    Men er det helt udelukket et opgradere en Air bagefter?


  • Quest
    Quest Tilmeldt:
    okt 2012

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 544
    #33   9. jun 2013 Cantona.
    Ja, ram, cpu, gpu osv. er loddet på bundkortet, og ssden er en speciel slim line msata der (sidst jeg tjekkede ihvertfald) kun kan bestilles fra udlandet.


  • #34   9. jun 2013 SSD og Ram evt. Er ikke så pjattet med ekstern HD, medmindre den er billig og lille.
    Ram, kan man vel aldrig få nok af og til 800 for 4gb ekstra, så er det jo ikke meget. Men da jeg helst vil bestille i en fysisk butik ved jeg ikke om man kan få 4gb ekstra i fra starten af?



  • Quest
    Quest Tilmeldt:
    okt 2012

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 544
    #35   9. jun 2013 Du kan sagtens bestille det i butikken men du skal omkring en humac/lign. apple butik for at gøre det, tvivler på du kan hos eksperten. Men du skal blot regne med et par ugers leverings tid, Mener der gik 3 uger med min, da det også var en speciel bestilling med ekstra ram. Og synes klart du skulle hive 4 gb ekstra i, 8 gb er i mine øjne det optimale i dag.

  • Quest
    Quest Tilmeldt:
    okt 2012

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 544
    #36   9. jun 2013 Har du forresten set at du kan spare 500 bobs ved at købe Air'en i bilka, kontra experten?

  • #37   9. jun 2013 Nej det har jeg ikke lige set, for kiggede ellers derinde i middags, men må lige kigge lidt efter igen.


  • Quest
    Quest Tilmeldt:
    okt 2012

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 544
    #38   9. jun 2013 DingoDango. De har simpelthen delene til det? Det imponere mig stærkt at de har et helt team af eksperter til at sidde om bagved og lodde ram klodser på, samt har den speciale type ssd som bruges i en Air.

    Genvunden respekt til elgiganten herfra... eller noget.


  • Quest
    Quest Tilmeldt:
    okt 2012

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 544
    #39   9. jun 2013 Muligt du har smidt en ram klods i en eller anden standard Acer, men du har dælme ikke roddet inde i en MacBook air, det er simpelthen en fisk.

    Og skrev et speciel team da det kræver skills ud over det almindelige at lodde sådanne ram på.


  • Quest
    Quest Tilmeldt:
    okt 2012

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 544
    #40   9. jun 2013 DingoDango.
    Nu må du satme stoppe med dine fe historier. Vi snakker om at opgradere på en Macbook Air, ikke en pro eller de små fimsede plastik modeller de havde tideligere.

    http://guide-images.ifixit.net/igi/POxSYUGpXHwopXCQ.huge
    Fortæl mig hvordan du vil skifte noget som helst på dette bundkort (som er hvad der sidder i en Mb Air) (Ram, chipsæt, cpu)

    Og er det her blandt jeres standard sortiment? Jeg tvivler stærkt
    http://images.anandtech.com/reviews/mac/macbookair2012/tosh.jpg
    (Det er en SSD, i tilfælde af du er i tvivl)

    Så ved du hvad, hvad med om DU holdte din mund, og holdte igen med at snakke om noget der 1) Ikke har noget med sagen at gøre, 2) Er faktuelt forkert.

    Så for lige at slå den fast med syvtommer søm, du kan ikke skifte lige så meget i en macbook air som i en macbook pro, #ts spørger til at opgradere en Air, så din EKSPERT viden fra elgiganten, om at smide ramklodser i en ældre plastik macbook, kan ikke bruges til en dyt.

    Eneste du på egen hånd kan opgradere i Air'en er ssd'en, men det er langt fra standard sortiment hos din lokale IT biks. Air'en kan tilgengæld bestilles fra Apple med flere ram i, disse ram er loddet fast på bundkortet (har vist sagt dette 7 gange nu)

    Og jeg vil forsat tillade mig at tvivle på at man kan lave speciel bestillinger på macbooks hos elgiganten og eksperten, vil holde på du skal til en af apple/humac/lign. butikkerne der har et tættere samarbejde med apple, for at kunne afgive ordren.


  • Anders C
    Anders C Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    jan 2008

    Følger: 1 Følgere: 1 Emner: 34 Svar: 911
    #41   10. jun 2013 Åh hold dog mund i to alfahanner... I snakker om forskellige versioner af produkt med samme navn, Det er korrekt de gamle macbooks var det muligt at skifte de forskellige dele - Det er det dog ikke længere da der skal spares plads. smiley

    Ro på gutter!


    Cantona, det kan være du har kostet mig 9.000 kr! HADER når jeg får øjenene op for nyt teknik, så bliver det måha smiley


  • Quest
    Quest Tilmeldt:
    okt 2012

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 544
    #44   10. jun 2013 Synes der blev lidt stille Dingodasker..

    #TS.
    (link fjernet)
    Første tegn på vi har noget godt i vente til i aften, showet starter kl 19 dansk tid.


  • Quest
    Quest Tilmeldt:
    okt 2012

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 544
    #45   10. jun 2013 Haha, jeg giver sgu op nu. Hvis du virkelig tror på at elgigantens aber kan finde ud af at lodde, ja så kan jeg ikke stille andet op end at kaste håndklædet i ringen. Forhåbenligt bliver du selv klogere en dag smiley

  • Quest
    Quest Tilmeldt:
    okt 2012

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 544
    #46   10. jun 2013 Giver op...

  • Quest
    Quest Tilmeldt:
    okt 2012

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 544
    #47   10. jun 2013 Ser ud til det var godt du ventede, noget bedre MacBook air og så er den samtidig faldet i pris. http://maczonen.dk/2013/06/wwdc-2013-ny-macbook-air-med-forbedret-batteri

  • Anders C
    Anders C Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    jan 2008

    Følger: 1 Følgere: 1 Emner: 34 Svar: 911
    #48   10. jun 2013 DingoDango jeg tror ikke på elgiganten lodder i macbooks - Det næste du vil fortælle mig er vel også i må reparere iPhones!?

  • #49   11. jun 2013 Kan se, at i har været lige lovlig livlige i min tråd - Hold lige tonen ellers må i klare Jeres indbyrdes fight over PM smiley

    Quest..
    Ville også føle mig en smule "røvrendt", hvis jeg ikke havde fået dit tip mht at vente lidt smiley


  • #50   11. jun 2013 Men, hvordan sikrer jeg mig lige, at det er den nye model jeg får, hvis jeg køber den i en fysisk butik? Der må jo stadig være nogle af de gamle modeller på hylderne?

    Jeg er en smule træt ovenpå 9 timers golf i går, så har ikke lige nær studeret forskellen eller priserne, men logikken siger, at de gamle modeller er lidt billigere og den nye koster det samme, som dem jeg linkede til?


  • #51   11. jun 2013 Og den nye processor er da også mindre, men hvad er det turboboost?

  • Quest
    Quest Tilmeldt:
    okt 2012

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 544
    #52   11. jun 2013 Du handler i en butik der ikke hedder fona, ekspert, elgiganten, Bilka.
    Humac, eplehuset eller lign.

    Men hvorfor er det helt præcis du ikke vil handle via Apple.dk? Evt. Reklamationer forgår via telefonisk kontakt til Apple hvor du får et RMA nummer og så skal du blot omkring den nærmeste Apple butik så indsender de den for dig.


  • #53   11. jun 2013 Så det er Humac eller Eplehuset?

    Jeg har et lidt ambivalent forhold til Appstore, da jeg selv leverer deres pakker. Og det er et helvede, at få bestilt pakken til sin arbejdsplads, som privatperson (det er de erfaringer jeg har fra kunderne) og min nabo må på ingen måde modtage min pakke. Og skal den så omadresseres, så skal der tages kontakt til Apple, som så skal godkende, at jeg vil have den omadresseret. Så det er såmænd egentlig kun der den ligger og da jeg så tilmed kunne spare lidt i f.eks Experten (Det kunne jeg den dag da jeg Googlede priserne), så er det jo oplagt at købe den hos dem.

    Men man har jo et standpunkt, til man tager et nyt som man siger smiley


  • Anders C
    Anders C Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    jan 2008

    Følger: 1 Følgere: 1 Emner: 34 Svar: 911
    #54   11. jun 2013 Hey Cantona. Turbo boost er som navnet lyder, det er bare computeren kan få den ekstra kraft hvis der er brug for det.

    De vil hele tiden gerne spare strøm, så en af måderne er at throttle CPU'erne indtil der er brug for det.

    De nye air kan holde henholdsvis 9 timer 11" og 13" kan holde 12 timer. smiley


  • #56   11. jun 2013 Tak for svaret Anders.

    Hvis jeg ikke kan få presset prisen et godt hak ned på den "gamle" Air, så går jeg helt sikkert efter den nye.

    Casper S.
    Han har nu fat i noget, for Eplehuset og Humac er specialiseret i Apple, mens de andre, blot er et "varehus", hvor der ikke specialiseres indenfor de forskellige produkter, men man blot (hvis man er heldig), får et lyn kursus ellers må man ty til egen viden eller specs. Og jeg vil være sikker på, at sælgeren ikke blot sælger mig den gamle model, til den nyes pris.

    Jeg vil til hver en tid handle andre steder, hvis prisen er derefter, men kan jeg spare 500 et sted og have råd til f.eks en mus, så gør jeg da det. Alt andet er jo dumt. Og nu har jeg jo selv oplevet, hvordan Applestore kan være urimelig svært at få til at levere private pakker på et firma, så derfor vil jeg helst undgå den vej.



  • Quest
    Quest Tilmeldt:
    okt 2012

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 544
    #57   11. jun 2013 Casper S.
    Hvad er der dumt i det jeg siger?
    Det er netop fordi de sælger der står de andre steder, højst har haft et 2 ugers kursus foran en projektor om hvordan de laver mersalg. De aner intet om hvad de står med i hænderne, og Cantona ender med at komme hjem med en gammel model.

    Og indtil vi får oplyst MD nummeret på den nye Mac, så kan han heller ikke umiddelbart se det selv, ud over at nærlæse specs på siden af kassen (1.3 ghz)


  • #58   11. jun 2013 Så enten er det Humac, Eplehuset eller Applestore jeg skal handle på, hvis jeg skal være 100% sikker på, at det bliver den nye model, medmindre jeg selv kan læse mig frem til MD-nummeret eller de 1.3ghz?

  • Quest
    Quest Tilmeldt:
    okt 2012

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 544
    #59   11. jun 2013 Altså, hvis du vil være på den sikkere side så ja. Men skal da ikke udelukke at du kan komme ud i elgiganten til der hænger et stort skilt og lokker med 12 timers batteri tid, så er det også et godt tegn på det er den nye smiley

  • #60   11. jun 2013 I know, men føler nu også, at jeg har fået en kyndig vedledning herinde smiley

    Har skrevet til Expert og forhørt mig om den nye eller om de var villig til at give et prisnedslag på den første, jeg oprindeligt kiggede på.

    Jeg behøver ikke det nyeste nye, når mit forbrug ikke er større end det er.
    Spørgsmålet er bare, hvad de så er villig til at give i afslag og hvad jeg føler, at jeg kan presse dem ned i. Får jeg ikke et afslag på mindst 1-1500,- så køber jeg selvfølgelig den nye, det er det mest logiske.


Kommentér på:
Macbook Air VS pro

Annonce