{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Guides
  • #1   28. mar 2009 her er en Guide til killdisk

    Hvis du oplever usædvanligt store problemer med din computer f. eks. efter større virus angreb eller hvis du installerer Windows efter Linux på den samme harddisk, kan det være en ide at nulstille harddisken med programmet KILLDISK. Killdisk er et meget destruktivt værktøj det vil slette hele din harddisk og ikke kun en enkelt partition, evt. data du fejlagtigt får slettet lader sig ikke gendanne ved hjælp af diverse værktøjer der normalt kan gendanne mistede data det kræver derfor stor påpasselighed at anvende programmet

    (link fjernet)


  • #2   28. mar 2009 Hiren’s boot CD er et rigtig godt værktøj, når du har et problem med din computer eller hvis du gerne vil teste hvor hurtig din computer egenlig er


    http://pctricks.dk/hirens-boot-cd-97-fantatisk-v%C3%A6rkt%C3%B8j-309.html


  • #3   28. mar 2009 Windows XP installation fra USB key

    (link fjernet)


  • #4   28. mar 2009 miniPE skal dog Download her http://minipe.org/

    This CD is meant to "autoboot" meaning that when the CD is placed in the tray, and your computer is rebooted or turned off/on, the system will boot to the OS located on the CD. You may have to change some BIOS settings if your computer does not look to the CD before the HD for system booting. You may also have to press a key during boot to bring up a menu to choose your boot device.

    (link fjernet)


  • #5   30. mar 2009 Hvad er en harddisk?

    (link fjernet)


  • #6   30. mar 2009 Guide: Kølepasta & dens betydning

    (link fjernet)


  • #7   30. mar 2009 Guide til opgradering af grafikkort

    (link fjernet)


  • #8   1. apr 2009 Denne guide er lavet som en introduktion af kunsten at samle sin egen computer. Jeg vil søge at skabe en forståelse for hvordan det gøres og at det ikke kræver en stor teknisk forståelse, så længe man gør det slavisk og i roligt tempo.
    Jeg mener selv der er stor behov for en guide af denne type, da vi typisk ser at unge computer bruger der gerne selv vil bestemme hvad de har i deres system, i stedet for at Merlin eller anden butik har samlet en pc efter nogle faste principper. En anden fordel med guiden er, at folk der vil skifte en del på sin pc kan bruge udpluk af guiden, for at kunne finde ud af hvad man skal holde øje med.
    Jeg vil komme ind på hvad der skal sidde hvor selvfølgelig og ikke mindst rækkefølgen


    http://www.hardwareonline.dk/show_artikler.aspx?id=115


  • #9   19. maj 2009 Sådan får du en slip-stream Windows-installation

    og i kan integreret SATA drivere til xp




    (link fjernet)


  • #11   9. jun 2009 At installere en ny Harddisk i en computer er faktisk en ganske simpel operation som kan udføres på 5 minutter, det eneste man skal bruge er en skruetrækker og selvfølgelig en harddisk og en computer.

    ( til IDE )

    (link fjernet)


  • #12   28. jun 2009 Mystisk strøm-kneb vækker døde bærbare til live

    http://www.version2.dk/artikel/7854-mystisk-stroem-kneb-vaekker-doede-baerbare-til-live


  • #13   25. okt 2009 virus/trojaner/malware!

    Skrevet af Mikkel B her på BaBoom


    http://www.baboom.dk/html/for_messageDetail.asp?msg_ID=136419

    Har for noget tid siden skrevet lidt om virus/malware/trojaner. Så jeg tænkte lidt at der måske var andre der kunne bruge det. Så jeg deler lige den tekst jeg har skrevet.

    Først lidt af det gode. Vi snakker selvfølgelig om forebyggelse af virus. Hvordan undgår jeg at få en virus?

    Jeg vil smide et par punkter ind, som er en god ting at sætte sig ind i, hvis man hører til den brugerskare der ikke har den vilde viden inden for dette emne.
    Der er nok en del i denne tekst som kræver at man bare har lidt viden om computere osv. Men håber der er nogen der kan bruge lidt fra den her guide.


    1. Forstå risikoen ved nettet
    Ved du ikke meget om området, så brug lidt kræfter på at sætte dig ind i det, så du bliver klogere. Det vil give en bedre forståelse for risiciene. Har du et anti-virusprogram, så tjek producentens webside for relevante informationer - bare et par gange om året, så du ikke bruger for meget tid på det.


    2. Komplet softwarepakke en fordel
    Brug integreret sikkerhedssoftware det vil sige fulde sikkerhedspakker/suites. Man kan vælge mange forskellige enkeltprogrammer som anti-virus, anti-malware, firewall og så videre, men de 'snakker' ikke lige så godt sammen som en fuld pakke fra samme producent.

    Jeg vil fraråde software fra Norton. Disse programmer tager for mange ressourcer på din computer.

    Programmer fra http://www.eset.com/ er efter min mening klart det bedste. De går meget ind for at deres programmer ikke skal sluge al hukommelsen. Deres antivirus hedder NOD32. Men de har selvfølgelig også pakke-løsninger mod både virus, spam og malware.

    Hvis man skal være lidt mere avanceret, så kan man også installere en firewall. Her findes der også freeware firewalls.

    Man kan selvfølgelig også hente en masse gratis antivirus programmer. De fleste er for det meste gode nok.
    Det er bare "free antivirus" på google. Eller brug jeres fantasi.
    AVG Free antivirus er et eks. Kan findes på: http://free.avg.com/ww-en/homepage

    Man kan selvfølgelig også hente de forskellige pakker ulovligt, men det er dog ikke en opfordring fra min side.


    3. Klik ikke på "spændende" links
    Styr din nysgerrighed. Lad være med at klikke på alt der ser spændende ud på nettet. Er der noget, der lyder for godt til at være sandt, så er det det sikkert også, så vær på vagt.


    Så hvis du bare opfylder disse punkter er du godt garderet.


    "Jamen, hvad gør jeg hvis jeg allerede har virus?"

    Ja, der findes et par løsninger. Men jeg håber at du allerede har et virusprogram på din pc!

    1. Fejlsikret tilstand
    Du har fået virus. Din virusscanner har fundet de inficerede filer, men dem kan ikke slette dem.
    Hvorfor kan den så ikke slette dem? Jamen det er fordi der er mange virus der kører som processor. Altså starter vores virus sammen med Windows. I Windows er det ikke muligt at slette en fil som kører som en proces. "Filen kan ikke slettes. Filen er enten skrivebeskyttet eller i brug" noget lign. siger den når man vil slette filen.

    Hvordan gør vi så? Jo, vi genstarter computeren og trykker F8 under boot for at starte op i fejlsikret tilstand. Hvorfor fejlsikret tilstand? Jo i fejlsikret tilstand vil der kun være processor kørende som skal bruges til at køre Windows. Altså alle andre tilføjelsesprogrammer og selvfølgelig virus vil ikke starte deres processor.

    Godt, du kan nu starte dit virusprogram i fejlsikrettilstand og begynde at scanne dit system. Når den så er færdig kan du tjekke om den har slettet din virus. Hvis den har, så genstarter du bare og starter Windows normal. Du er nu flyvende igen.

    Hvis den stadig ikke kan slettes, så hop videre til næste punkt.


    2. Linux live OS
    Denne her metode er i bund og grund meget enkel.
    Vi skal bruge en Linux Live CD. Jeg anbefaler Ubuntu. Nemmeste linux der findes, skide god brugerflade og så er det hele grafisk. Du skal ikke sidde og skrive kommandoer.

    Hvad er Linux Live CD (Ubuntu)? Jamen det er et styresystem bygget på linuxkernerne. Det man gør, er at man brænder det ned på en cd. Smider cd'en i og sørger selvfølgelig at boote på den.
    Der kommer så en menu frem hvor man kan vælge at installere Linux Ubuntu eller bare at explore cd'en/Ubuntu. Vi skal selvfølgelig bare explore. Den vil nu loade hele systemet fra cd'en. Altså vi sidder nu på et styresystem som kører fra en cd.

    Godt, nu ved i hvordan i kommer ind i linux. Men hvad med den virus der? Jo, sørg for at scanne din pc igennem i Windows, og skriv de virus ned som den finder. I skal også skrive placeringen ned på den inficerede fil. Altså skriv ned at den f.eks. ligger i "C:\Windows\Temp32\Virus123.exe"

    Når du har fået skrevet det hele ned er du klar til at bruge Linux. Start Linux som jeg har beskrevet længere oppe.

    Ok, vi er nu inde i Linux. Oppe i toppen er der en menubjælke. Klik på "System" og åben din harddisk. Du har nu mulighed for at sidde og finde de filer der indeholder virus. Du kan enten skrive stien ind i adresse feltet eller søge efter filen. Når den er fundet sletter du den bare. Der vil ikke komme nogen fejlmeddelser.
    Når du har fået slette alle de filer der skal slettes, skal i bare lukke Ubuntu, der er en knap. Tag cd'en ud og den genstarter, start Windows og du er nu on the fly again.

    Links til Ubuntu:

    http://www.ubuntu.com/ Officiel Hjemmeside

    http://www.ubuntu.com/getubuntu/download Her kan du downloade Ubuntu

    Ubuntu kommer ned som en .iso fil. Den skal brændes på en cd. Dette kan gøres med "Iso-Burner" som er freeware. Google it.


    3. The hardware way
    Dette anbefales kun hvis man kan finde ud af at flytte sin harddisk over i en anden maskine!
    Metoden kræver selvfølgelig også en anden maskine med Windows + Virusscanner!

    Ok, sluk din computer. Tag alle ledninger ud af computeren (altså den der er tilsluttet bag til på computeren) og åben kabinettet. Tag nu harddisken fra og skru den ud.

    Sæt harddisken over i den anden maskine og tilslut den. Tænd maskinen og tryk F1 (kan variere fra computer til computer) for at komme ind i bios. I Bios skal du sørge for at sætte din harddisk til slave, altså den du lige har sat i. Dette er nogle gange ikke nødvendigt. F10 for at gemme indstillinger i bios og vi fortsætter så til Windows.

    I Windows, start dit virusprogram. Gå ind og lav manuel scan og vælg din harddisk hvor din virus ligger og scan den. Når den er færdig med at scanne og den har fundet din virus, så vælg slet filer eller hvad den nu forslår.

    Well sluk igen og smid harddisken over i din egen computer.


    4. Retræte
    Formater din harddisk og installer Windows igen!



    Alt dette vil også kunne bruges på malware og trojaner.


    Jeg har desværre ikke flere punkter at tilføje. Håber det var god læsning og at nogle vil kunne bruge det.
    Spørgsmål er velkomne, så må vi se om jeg kan svare på dem. Hvis der er andre der vil tilføje noget er det meget velkommen.


Kommentér på:
Guides

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce