Jeg er lige blevet mindet om, at det snart er Mortens aften. Den slags følger jeg nemlig ikke med i. Derfor er det godt at andre kan fortælle mig det.
Menuen står, som hvert år, på andebryst med rødkål, sovs og kartofler. Det skyller vi ned med en god øl og et glas vin.
Alt det er såre godt. Men det er mig en gåde, at hver gang jeg kokkererer, føler jeg mig som et gammelt vrag.
Det er ikke af nyere dato. Sådan har jeg altid haft det.
På den konto må jeg alliere mig med smertestillende piller.
Derfor er jeg helt sikkert ikke den hurtigste og kækkeste kok i byen. Jeg starter med kartoflerne så tidligt som muligt på dagen. De ligger i gryden og venter på at blive kogt, når tiden er inde til, at jeg skal i gang med andebrysterne.
Madlavningen skal gøres i etaper, men som man siger:
“Alt lykkes i en gasovn”
Når det hele er færdigt og parat til at nyde min gastronomi, går der et stykke tid, inden min ryg er faldet til ro.
Andebrysterne, sovs, kartofler og rødkål? Der er aldrig nogen klager over retten, men spørger I, om jeg kommer og leger kogekone hos jer, må jeg melde pas.
En lidt tidlig hilsen til jer alle:
“Rigtig god Mortens aften”
jan 2015
Følger: 45 Følgere: 141 Fotoprofiler: 1 Emner: 143 Svar: 2.766
dec 2014
Følger: 139 Følgere: 153 Fotoprofiler: 1 Emner: 1.644 Svar: 7.660
Blogger
Tilmeldt:
dec 2014
Følger: 14 Følgere: 258 Emner: 444 Svar: 9.923
Blogger
Tilmeldt:
jun 2015
Følger: 6 Følgere: 127 Emner: 122 Svar: 635
Glas-kartofler er udmærkede. Dem putter jeg ind i en lille ovn med salt på, så kan ingen smage, at det er glas-kartofler. Ellers køber jeg kartofler, som ikke skal skrælles.
Blogger
Tilmeldt:
dec 2014
Følger: 14 Følgere: 258 Emner: 444 Svar: 9.923
Men godt at du kan skrive
jan 2015
Følger: 45 Følgere: 141 Fotoprofiler: 1 Emner: 143 Svar: 2.766
jeg har en låg pifter og en dims med forskellige stør
jan 2015
Følger: 45 Følgere: 141 Fotoprofiler: 1 Emner: 143 Svar: 2.766
Blogger
Tilmeldt:
jun 2015
Følger: 6 Følgere: 127 Emner: 122 Svar: 635
jun 2014
Følger: 9 Følgere: 13 Emner: 22 Svar: 196
Ned i en sigte og lad det kolde vand løbe på dem et par min., lad dem tørre, og så er de klar til brug.
Førhen stod man med store portioner lillejuleaften og pillede kartofler i lang tid, og satte dem i køleskab, så de var klar til brug juleaften.
Ingen grund til martyrium mere, glaskartofler er bestemt brugbare...
daniellas verden