430 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 18 Svar

Fagbevægelsen Fagbevægelsen

Hvor er fagbevægelsen når jobcenter sender folk ud i gratis arbejde den ene efter den anden - og man laver turnus ordninger med at ledige cirkulerer imellem forskellige virksomheder hvor kun 1 ud af 10 får arbejde.?

Fagbevægelsen har travlt når der ansættes folk fra øst på konkurrence forvridende vilkår - og går ud med bål og brand. Men at flere tusinde sendes ud til gratis arbejde gider de ikke gøre en skid ved.

Nogle steder får ledige løntilskud som i grunden ikke flytter dem en meter med at opspare timer. Så man fastholder i grunden personen i løntilskud i en slags stavnsbinding. Ingen tænker på at stoppe det cirkus og man kunne så også læse i Information at fagbevægelsen blåstempler både løntilskud og gratis arbejde.

Det lugter mere som en parkerings strategi - som at så er man fri for den ledige så længe det varer.

Men hvad ved jeg -hr kun stiftet bekendskab i tidernes morgen som medlem af Dansk Metal - og da jeg ville over i Kristelig a-kasse så fik man bare en QUI???

Det ville de ikke - så jeg sendte dem anbefalet brev, her skete heller ikke noget. Så stod jeg nede på deres kontor på Skibhusvej og svinede dem til - så fik jeg et polititilhold.

Så begyndet jeg at smide maling ind i deres postkasse - og efter 3 gang maling så blev jeg overflyttet. Så jeg har absolut ikke en kærlig minde om fagforbund.

Hvis ikke fagbevægelsen begynder at tage ansvar - så ryger den sidste rest af interesse hos deres medlemmer - og folk nøjes bare med en A-kasse.

//Citat fra Information

Af reglerne for løntilskudsjob fremgår det ellers, at den aktiverede skal udføre et stykke ’ekstraordinært arbejde’, så det ordinære arbejdsmarked ikke undermineres. I praksis er de løntilskudsansatte dog for længst blevet uundværlig arbejdskraft.//citat slut

Det er sgu skræmmende og selvmodsigende...selvom artiklen er fra 2012


Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Montering og installation af opvaskemaskinen 650 kr.
  • Flytning af stikkontakt - 15min 500 kr.
  • Hjælp til at samle en BRIMNES seng fra ikea 750 kr.
  • Help with bicycle gears that are slipping 210 kr.
  • Skift af vandhane i køkken 800 kr.
  • Sætte spejl og hylde op 400 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Fagbevægelsen
  • #1   5. jun 2020 Polysl
    Du er helt gal på den, hvis du tror 1 ud af 10 får arbejde, det er nok snarere 1 ud af 100 - måske endda mere.
    Der hvor jeg har arbejdet havde vi 50 - 60 i arbejdsprøvning årligt - ingen af dem fik fast arbejde efterfølgende, men mange af dem fik deres prøve periode forlænget, nogle endda flere gange.


  • #2   5. jun 2020 Å.R

    ok... 1 ud af 100

    Det cementerer endnu mere hvor nytteløst det er at sætte folk i gratis arbejde.


  • #3   5. jun 2020 Hele formålet er vel at holde en flok mennesker til ilden så de ikke går helt i stå.

    Sagt på politisk korrekt dansk: At disse mennesker bevarer tilknytningen til arb.markedet smiley


  • #4   5. jun 2020 Cody

    Man aner ikke hvad man skal gøre af de ledige - jobcenter er åbenbart ikke et sted for folk som søger arbejde - man giver bare aben videre til arbejdsgiver som gnider sig i hænderne over alle de uendelige gratis kanonføde.

    Nu er det bare en instans som administrer alle de ledige og presset er væk nu hvor de bare skal kontrollere som de kunne få en abe ude i zoo til.

    Tænk at have et job som drejer sig om at sparke hårdest på ledige - nogle som overlever første spark eller 3 spark går ud og sætter slangen i munden og starter bilen.


  • #5   6. jun 2020 Jeg er lidt delt i spørgsmålet her Polysl for alternativet er jo at folk glider helt ud i passiv forsørgelse og hvem kan være tjent med det ?

    Jeg er ikke tilhænger af borgerløn da det uden tvivl vil blive en foretrukken levevej for mange og på sigt udhule arb.styrken der i forvejen er for nedadgående.

    Der er sku ingen nemme løsninger i et samfund hvor ingen må have mindre og hvor arb.løse helst skal have samme indkomst som folk i arbejde.

    Vores velfærdssamfund har desværre fjernet incitamentet til at tage ansvar for sit eget liv og underhold smiley


  • #6   6. jun 2020 Cody

    Da Løkke var ved magten fjernede han mulighed for at ledige blev opgraderet - så på sigt får man bare ledige som halter mere og mere væk fra et job.

    Jeg så hellere at man tilbyder folk at blive uddannet eller på kurser for dem som er på bistandhjælp - de har i forvejen ikke råd til at gå i uddannelse på SU og slet ikke økonomi til at tage SU lån.

    Man skal holde op med at sende syge på kontanthjælp og køre en helt andet strategi - end den de gør med bare at opgive dem og sende problemet videre i systemet.

    Løsningen er heller ikke at holde folk som gratis slaver - for at de har kontakt med erhvervslivet.

    Folk kan stort set ikke få en FTP uden de næsten er "halvdød" Problemet er også at der er for meget kassetænkning og ikke en selektiv vurdering i dem der kan lidt, dem der kan endnu mere - og dem som er jobparate. Resten skulle bare på FTP - i Sidste ende spare man ikke noget i det lange løb - ved at kaste dem rundt i systemet - andet selvfølgelig at ansætte flere offentlige som kan kaste boldene videre.

    Man bruger udligning til at fordele ressourcer - men fakta er at kommuner bare putter dem i nogle huller og så er de tilbage til samme beskidte måde at behandle ledige på.

    Aller først skulle man lave en revision af kommuners måde at bruge pengene på, og øremærke udligningen til de forbedringer som regeringen finder nødvendig - Som kommuner åbenbart ikke er i stand til selv.


  • #7   6. jun 2020 Der er praktisk talt ingen virksomheder, der henvender sig i jobcentrene, når de søger medarbejdere. Det kan jobcentrene nemlig ikke finde ud af.

    Derimod har fagforeningerne fingeren på pulsen, og er gode til at hjælpe deres ledige medlemmer.

    For en del år siden, da sønnen var ledig, var der absolut ingen hjælp at hente i jobcentret, men da han var til møde i 3f, havde de lige jobbet, der passede til ham. Der var han i 5 år.

    Virksomhederne henvender sig hellere i fagforeningerne, fordi de er bedre til at finde de medarbejdere, der passer til virksomheden.


  • #8   6. jun 2020 Jeg synes du er for unuanceret når du betegner folk i job aktivering som slaver og mig bekendt er der mulighed for at ledige kan dygtiggøre sig.

    Ligeledes er lettere adgang til FTP ikke en farbar vej at gå fordi det uden tvivl vil medføre at endnu flere uretmæssigt vil forfølge den mulighed.

    Andre lande har lignende systemer hvor man stiller krav om jobparathed hvilket tyder på at der ikke umiddelbart findes bedre alternativer.

    Iøvrigt tror jeg der findes udførlige anvisninger på hvordan pengene skal fordeles smiley





  • #9   6. jun 2020 Der er udelukkende kassetænkning i kommunerne, når ledige eller syge bliver sendt i aktivering. Ofte sender de syge i en form for aktivering, selv om det er konstateret, at de kun kan arbejde et par timer om ugen.

    Langtidsledige, der er vanskelige at få i job, bliver sendt i aktivering i de samme arbejdspladser gang på gang.

    Kommunerne får større refusion, når de sender folk i aktivering, selv om det er førtidspensionen, der er den rigtige løsning, når folk ikke kan arbejde mindst ti timer om ugen.

    Jobcentret er ofte bemandet med folk, der ikke har faglig kendskab til det, de sidder og arbejder med. Det er billigere at bruge kontorfolk, i stedet for uddannede socialrådgivere.



  • #10   6. jun 2020 Cody

    Folk kan godt dygtiggøre sig, som jeg har læst flere steder så er der en uvilje hos kommuner da det koster, så er det gratis at sende folk i gratis arbejde som stort set forgår en uendelighed. Det er ikke noget som folk får et job af - Det er også forkert at sende en i aktivering i et firma og udfylde en plads som en ansat kunne udfylde, men firmaer vægrer sig for der kommer hele tiden nye til. Er det ikke konkurrence forvridning?

    Kommuner giver ikke FTP i flæng mere - folk bliver arbejdprøvet i mindst 3 år -

    Eksempel..

    En ven fik et slagtilfælde som gjorde at han stort set ingen kræfter havde i sin højre arm højre ben, han blev kastet rundt i systemet og efter 3 år opgav kommunen og indstillede ham til en FTP som han fik - flere går endda mere end 3 år.

    Hvor læge indberetninger siger at der ikke er noget at gøre - skal man nikke spilde en masse tid på - men dog skal der indhentes data fra andre læger så man undgår snyd.

    Langtidsledige skal ikke søge SU men være på bistand i uddannelses perioden - det at dygtiggøre sig bremset altid af økonomi og de forbliver fastlåst. Jeg har ikke fundet den vise sten - men det er som jeg mener det skulle forgå.



  • #11   6. jun 2020 Busmann #9

    ja...tænk at man kan kalde sig sagsbehandler efter 3 uger på et kursus. Selv for erfarne sagsbehandler har man kurser som kan færdiggøres på 25 min.


  • #12   7. jun 2020 Jeg er ikke helt med her Polysl.
    Hvori ligger den økonomiske gevinst for kommunen ved at sende en person i aktivering ?


  • #13   7. jun 2020 Cody

    En del af udgiften bliver refunderet af staten - så det kan ikke være andet end en gevinst for kommuner.


  • #14   7. jun 2020 Korrekt Polysl, men ifølge den sidste lovændring ser det ud til at opkvalificering og jobaktivering giver det samme i refusion smiley

    https://bm.dk/nyheder-presse/nyheder/2018/12/kommuner-faar-et-mere-entydigt-incitament-til-at-give-ledige-en-mere-effektiv-indsats/


  • #15   7. jun 2020 Cody

    Der er stadig en stor forskel fra at sende en på et amu kursus eller lign. som betales af kommunen og at sende den ledige ud som gratis arbejdskraft og kalde det opkvalificering og jobaktivering - den del er helt gratis.



  • #16   7. jun 2020 Polysl og Busmann - jeg synes at kunne læse, at I "hugger" noget i systemet. Det er ikke rigtigt, at man kan få et job, ved at tage et 3 ugers kursus og kalde sig sagsbehandler, det kommer helt an på, hvilken baggrund, uddannelse og erfaring man har i forvejen, har du ingen erfaring er der heller ikke noget job at få. Jobcentrene rundt omkring vil kun have erfarende medarbejder og du skal have dine kvalifikationer helt uptodate og dit CV skal være relevant.

    Og så er det som regel Jobcentrene der henvender sig til virksomhederne, det er kotumen og erfaringen med det er, at der tilbydes megen bistand alt efter, hvad der måtte ønskes, det lader til at virke.

    Og så er det ikke rigtigt, at Jobcentrene rundt omkring er bemandet med ufaglært personale, de alle har en Ba. eller Kandidat uddannelse og de kan kun bruge personale med relevant uddannelse indenfor job og beskæftigelse, ligeledes skal de også have jura intakt.


  • #17   7. jun 2020 Jetset

    Tror du det er en gangbar løsning at give løntilskud - når den ledige ikke optjener dagpengeret?


  • #18   7. jun 2020 Polysl, det har jo ikke noget med Jobcentrene at gøre, det har noget med lovgivningen at gøre.

    Jeg ved ikke, hvor mange der får et fast blivende job, i den ordning, der er flere ting i det, jobtræning, kan tilføjes CV'et og alene det, at have noget at stå op til, må også give noget på den mentale del af det.


Kommentér på:
Fagbevægelsen

Annonce