{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.580 visninger | Oprettet:

Muskelgain og kalorieunderskud. {{forumTopicSubject}}

Hey peeps.

Jeg har nu utallige gange lagt øre til ting som "det umuligt at gaine uden at være i et større eller mindre kalorieunderskud" og "årh nej jeg midster alle mine gains fordi jeg ikke har været i overskud i dag, total spildt træning" og blablabla. Min påstand og opfattelse af hvordan kroppen fungere er, at du "sagtens," men måske ikke optimalt kan tage på i masse, samtidig med du ligger i kalorieunderskud, det hele handler bare om en stærk nok diæt, der er bygget op på de rigtige ting, og at kalorieunderskudet ikke svare til meget mere end 10% af den samlede forbrænding.

Jeg har selv i en pæriode på omkring 6 mdr da jeg startede med at træne, lagt i kalorieunderskud, hvor jeg på trods af dette alligevel havde relativt stor fremgang i både styrke og masse.

Hvad er jeres overbevisning og holdning til det at gaine mens man ligger i underskud?

Jeg er naturligvis velvidende om at gainet vil være større, hvis kroppen får hvad den har brug for eller mere til, i forhold til kalorier og hvad der der tilhøre. smiley

- Jeppe


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Muskelgain og kalorieunderskud.
  • #1   7. feb 2013 Din overbevisning er forkert. Årsagen til at jeg tør sige dette helt skråsikkert er at du taler direkte imod hvad helt basal videnskab på området har afdækket for længst.

    Du taler for at man kan bygge et hus uden materialer, hvilket ikke giver mening. Hvis du har taget på har du i sagens natur ligget i overskud. Er der ikke overskud at bygge af, bliver intet bygget.

    Så på den front er der altså ikke så frygtelig meget at rafle om.

    Der er mange veje til Rom, og et kalorie overskud behøves ikke være signifikant og være skabt på Happy Meals. Mange har stor success med kcal cycling , hvilket kan hjælpe til at ramme en bedre balance mellem kroppens behov, og dit indtag. Genetik spiller en kæmpe rolle, og udgangspunkt lige så.

    Husk også på at når muskel massen øges vil fedtprocenten falde. Det giver sig selv at når den totale kropsmasse vokser og fedt massen forbliver stort set uændret, så vil den procentuelle del fedtet repræsenterer falde. Dine erfaringer er sikkert draget med udgangspunkt i et spejl og en badevægt, og det kan trods alt ikke afdække om hvor vidt du rent faktisk har ligget i kalorie underskud, og om hvor vidt der er tale om de famøse "lean gains".



  • #4   7. feb 2013 Da du begyndte at træne, havde du begynder gains som alle andre. Ikke noget nyt i det.

  • #5   7. feb 2013 Det giver i hvert fald mening. Lad os antage vi har en person der som jeg selv havde alt for meget fedt på kroppen da vedkommende startede måske op imod de 26-27%, vil et kalorieunderskud ikke da kunne imødekommes eller ligefrem erstattes af at kroppen kan "tage" fra kroppens fedtdepoter vi må sige er ret høje, på denne fiktive person jeg omtaler, og derved i teorien kunne opnå samme mængde masse på kroppen som en person med en fedtprocent på 8, der køre et lean gain? Self. hvor vi antager at variable som proteinindtag er imødekommet på en sådan måde at det kan lade sig gøre at tage på overhovedet.

    Mine erfaringer dækker ganske vidst over det med spejlet, men også en periode på godt 5 måneder hvor hver eneste ting jeg spiste blev vejet og udregnet, med henblik på at finde det nøjagtige kalorieindtag, som var et energiunderskud på ca 10% af forbrændingen og med andre ord omkring 400 kalorier. Men det kan være det er som resultat af det du siger, mere masse resultere pr. automatik i lavere fedrprocent, hvis vi antager at den samlede mængde fedt på kroppen, er konstant.

    Forresten så tak for de gode svar. smiley


  • #6   7. feb 2013 OG og og, det kan sagtens ske, at grunden til jeg har følt mig "større" i denne pæriode, er det fact at musklerne er blevet mere synlige og ikke nødvendigvis større. Det var desværre en pæriode hvor jeg ikke gjorde brug af så simpelt et reskab som et målebånd, desværre. smiley

  • #7   7. feb 2013 Jeppe > Nej sådan virker det heller ikke. Kroppen bruger ikke fedt du allerede har "arkiveret" til at bygge muskler af. (-:

  • #8   7. feb 2013 Og forresten. Mht de 400kcal underskud er det vel baseret på et gæt på dit ligevægts indtag. Dit ligevægts indtag er jo ikke statisk (-:

  • #9   7. feb 2013 Det er self. rigtigt. Men det er nu ikke et helt ukvalificeret gæt vil jeg mene, da det bygger på lidt "eksperimentering" med forskellige niveauer af kalorieindtag, sammenlignet med vægtudviklingen, men helt præcist er det med garenti ikke. smiley

  • #11   7. feb 2013 Præcis. Det er et af de punkter hvor der er mange "myter" ligesom der er og/eller har været omkring mange andre ting som f.eks. offcykling af kreatin osv. Det er klart det kommer an på energifordelingen, samt energikilde osv. Der er masser af variable der kan påvirke resultatern, men sådan er det jo også selvom man er i kalorieoverskud kan man sige. smiley

  • #12   7. feb 2013 Man kan godt øge sin muskelmasse samtidig med at man reducerer ens fedtmasse.
    Dette er dog mere teoretisk end praktisk, men med en fornuftig diet og en ung alder (pga GH koncentrationen) kan det lade sig gøre.

    Men det kan på ingen måde betale sig, da man vil opnå bedre resultater ved at køre normalt Bulk-Cut.


  • #13   7. feb 2013 Enig med David, men det betyder dog at man stadig i praksis ligger i kalorie overskud, blot ikke konstant.

  • #14   7. feb 2013 Bestemt ingen tvivl om at bulk/cut er langt ere effektivt set i det lange lløb, nu var det også ere genrelt jeg gerne vil vide det, altså af ren interesse. smiley
    - Endnu engang tak for de mange gode svar. smiley


  • #16   7. feb 2013 True, men det er nu også mere med henblik på effektivitet, selvom det ingen hemmelighed er at det er raere bare at holde et lean niveau hele året, og så måske skære lidt i belly inden sommer hvis det er det man vil smiley

  • #17   8. feb 2013 Det har absolut sin fordel at holde en anstændig fedt procent året rundt. Men i forhold til maksimal styrke/ydelse generelt er det ikke optimalt.

Kommentér på:
Muskelgain og kalorieunderskud.

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce