411 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 5 Svar

Kød Kød

Jeg vil starte med kylling, her skal den ikke være rød ved benene, den balance er svær for flere som så ender op med en tør kylling. - Jeg kan ikke forklare hvordan jeg laver min kylling da den af flere siges at være perfekt - gennemstegt og saftig.

Fra min unge dage, stegte man altid grisemørbrad som afskæringer, af uransagelig grund - jeg kan ikke se logikken at skære en mørbrad ud i små bøffer for så at lave dem om til kul briketter. Er der endelig en som laver en hel, så bliver den gennemstegt og ikke overraskende tør.

Selv før jeg begyndte at kunne lave andet end spaghetti osv...havde jeg min mening hvordan tingene skulle være på trods af alle guruer som ødelagte alt på deres vej med godt kød.

grisemørbrad skal være lettere lyserød, for her bevare man både smag og saftighed.

Jeg har så også lært at bruge dårlige afskæringer til en billig pris og forvandle dem som en mør bøf.

Roastbeef - er der ingen i familien der kan slå den jeg kan lave, som resultat af mange forsøg på at lave den som jeg vil have den med smag og det er ligegyldig hvilken kvalitet den er. Den bliver altid mør og lækker.

I fortiden skar man også roastbeef ud i bøffer??? Det er da tåbelig, når man bare kan stege den hel og lade den hvile og så skære ud. Og gør som mig og så skære de tykke stykker af - tåbelig- hvorfor? hvorfor ikke skive den i tynde skiver som er mere præsentabel end bare at klaske et stor luns af på tallerken.

Roastbeef skal også være rosa, for ellers ender man op med noget der kan bruges som tagplader til et dukkehus.

Jeg elsker skaft koteletter som jeg lige giver en stegskorpe og og i fad, med gulerødder - rodfrugter evt. lige en gang olie i en pose og paprika og ryste den rundt - så får man også en fantastisk sovs.

Fisk har jeg ikke den store erfaring med, men har da lavet laks, rødfisk - med varierende resultat - men måske det kommer senere.

Det mest dårlige jeg er til i et køkken er at lave hakkebøffer - gud hvor ser det let ud i tv, men jeg ender altid op med noget som er tørt. Jeg lavede det engang for 40 år siden hvor den var god - måske det bare er et valgt af kød med en vis fedt %. Jeg kan ikke se nogen steder hvor hakkekød er 20 - 25 % - alt skal være fedtfattigt og udpint - så problemet er nok der.


Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Fix washing machine 750 kr.
  • Havearbejde 1.500 kr.
  • Rengøring 117m2 lejlighed 2.500 kr.
  • Lave garageport, vejer er hoppet af 500 kr.
  • Nedgravning af trampolin og bortkørsel af jord 3.400 kr.
  • Udendørs vandhane 2.350 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Kød
  • #2   8. mar 2020 Claus

    Alt det ved jeg- men alligevel bliver den tør, så jeg hælder mere til at prøve med kød med en større fedtprocent.

    Mine karbonader bliver perfekte, også mine forloren hare. osv...Må have forloren hare i morgen - det er længe siden.


  • #4   9. mar 2020 Det hakkede oksekød du køber, er ikke en god kvalitet, derfor bliver dine bøffer, så de støver. Jeg køber oksekød ved Stalddøren, og det er det lækreste kød, du kan få, der er ikke noget, der bliver tørt der, og det smager virkelig af noget smiley


  • #5   9. mar 2020 Jetset

    Tror jeg hakker mit kød selv, har en gammel kødhakker som kan spændes fast - helt uden el - Hvis et curling barn så den så ville de ikke ane hvad den skulle bruges til. Det er en jeg har arvet fra min farfar som havde en slagterbutik i Albanigade i Odense lige ved siden af Alexandergade -


  • #6   10. mar 2020 Sådan en havde min Farmor og Mor også, den er ganske god, og så er det lige meget om el-nettet går ned smiley

  • #8   10. mar 2020 Claus

    Aner det ikke - men har da en brødskære fra rådvad, rød - har aldrig været brugt - er mere end 20 år gammel. Den er endda i original emballering.


Kommentér på:
Kød

Annonce