718 visninger
|
Oprettet:
Lave en webshop? {{forumTopicSubject}}
Hej.
Så lige goamok.dk som ejers af en 14 årig dreng https://www.facebook.com/pages/Makka-Bakka/360767340609638
Alene hans lille webshok har omkring 2 tusind likes på hans facebook side hvilket må siges at være godt klaret
Mit spørgsmål er så bare, er det lovligt det han har gang i? Må man godt bestille en masse covers osv med henblik på at sælge dem videre på en eventuel webshop? som privat person.
Ved der er noget med hvis man sælger for mere end xxxx eller noget. Men det vel kun brugte ting man må sælge?
jan 2012
Følger: 1 Følgere: 1 Fotoprofiler: 1 Emner: 16 Svar: 521
feb 2011
Følger: 3 Følgere: 2 Emner: 155 Svar: 772
Det da kun fejlkøb og brugte ting man må sælge som sådan :)?
VI snakker ikke kopivarer.
feb 2007
Følger: 37 Følgere: 37 Fotoprofiler: 1 Emner: 176 Svar: 6.190
Han kan bare ikke trække momsen fra uden et CVR nummer.
Du må som privat person godt tjene optil lidt mere end de 25.000 kr uden at betale skat af dem. Hvis han omsætter for over 50.000 kr. Så skal han ha et CVR nummer.
feb 2007
Følger: 37 Følgere: 37 Fotoprofiler: 1 Emner: 176 Svar: 6.190
feb 2009
Følger: 1 Svar: 537
han har også prøvet at skaffe et cvr nummer men det blev lukket ned samme dag som det blev åbnet.
http://www.cvr.dk/Site/Forms/PublicService/DisplayCompany.aspx?cvrnr=34302901&q=3c6d8af9-d402-47b7-ac69-f759a5f6fba0&p=76e986b9-9890-45de-b95d-169709985e00&ts=1364503564&c=cvrdk&e=prod&rt=Safetynet&h=35be10fc0eeb99edfe7833e2898a3f1d
mar 2010
Følger: 19 Følgere: 16 Fotoprofiler: 1 Emner: 50 Svar: 1.521
Man må som privat person importere lige så meget som man har lyst til, så længe man betaler told og skat af varene hvis pakken overstiger de 80kr.
Jeg køber da lystigt på ebay osv. det er fuldt ud lovligt.
feb 2011
Følger: 3 Følgere: 2 Emner: 155 Svar: 772
mar 2010
Følger: 19 Følgere: 16 Fotoprofiler: 1 Emner: 50 Svar: 1.521
feb 2009
Følger: 1 Svar: 537
http://www.amino.dk/blogs/larsgosvig/archive/2010/02/21/moms-2-n-229-r-du-starter-selvst-230-ndig-virksomhed-momsregistreringsgr-230-nsen-og-de-f-248-rste-udgifter.aspx
<i><b>Hvor grænsen ikke gælder</b>
Der er faktisk et sted, hvor du bliver forpligtet til at lade dig momsregistrere selvom din omsætning ikke overstiger 50.000 kr. – det er hvis du importerer varer med henblik på videresalg eller til brug i din virksomhed.
Der er mange som ikke er klar over, at hvis du erhvervsmæssigt importerer varer fra steder uden for EU så skal du momsregistreres uanset hvor stor din omsætning er. Og når du er blevet momsregistreret så skal du opkræve moms af dit salg.</i>
nu kan jeg desværre ikke finde det på skat, det tætteste jeg kan finde er dette:
(link fjernet)
<i><b>Hvem skal momsregistreres?</b>
Du skal momsregistreres, hvis du sælger varer - uanset om de er nye eller brugte, og uanset om du køber dem i eller sælger dem til udlandet.
Du skal momsregistreres, så snart du regner med at sælge for mere end 50.000 kr. ekskl. moms inden for en 12-måneders periode. Du må altså ikke vente, til du har solgt for 50.000 kr. ekskl. moms. Venter du, får du måske ikke lov til at trække momsen på dine investeringer fra.
Det er din omsætning, det vil sige, hvor meget du sælger for - og ikke din fortjeneste, som afgør, hvornår du skal momsregistreres.
Du skal som udgangspunkt også momsregistreres, hvis du sælger tjenesteydelser.
Du skal fx momsregistreres, hvis du:
fremstiller, bearbejder, udlejer, opbevarer eller transporterer varer
bygger, reparerer, vedligeholder, projekterer eller anlægger fast ejendom, herunder jordarealer
sælger serviceydelser inden for en lang række områder, fx rådgivning og vurdering, reklame, it, forlystelser, personlig pleje, servering og udlejning af varer og personer.
Der er flere ydelser end dem, der er nævnt ovenfor, der kræver, at du skal momsregistreres. Er du den mindste smule i tvivl, om du skal momsregistreres eller ej, bør du derfor kontakte SKAT.</i>
dog så modsiger skat lidt sig selv i denne tekst fra samme side jeg linker til
<i><b>Hvem skal ikke momsregistreres?</b>
Du skal ikke momsregistreres, hvis du kun sælger ud af dine egne private ejendele.
Du skal heller ikke momsregistreres, hvis du kun sælger varer og momspligtige ydelser for 50.000 kr. ekskl. moms eller derunder om året. Du kan dog vælge at blive registreret. Det vil fx være en fordel, hvis du for det meste sælger til momsregistrerede virksomheder.
Der er højere bundgrænser for momsregistrering for blinde, kunstnere mv., ligesom der gælder særlige regler for genbrugsbutikker og for varer og ydelser, der sælges ved velgørende arrangementer.
Momsfri ydelser
Hvis du leverer momsfri ydelser, skal du ikke momsregistreres. Nedenfor er nævnt de mest almindelige momsfri ydelser.
Hos SKAT kan du altid få oplyst, om det, du vil lave, er momsfrit eller momspligtigt.
Vær opmærksom på, at de fleste virksomheder, som sælger momsfri ydelser, skal registreres for og betale lønsumsafgift.
Sundhedssektoren
Hospitaler, privatpraktiserende læger, kiropraktorer, fysioterapeuter, tandlæger, tandteknikere og dentallaboratorier, psykologer m.fl. skal ikke opkræve moms af de ydelser, de leverer, når ydelserne forfølger et terapeutisk formål.
Alternative behandlere skal heller ikke opkræve moms af deres ydelser, hvis de har gennemført en vis uddannelse, og hvis ydelserne forfølger et terapeutisk formål.
Vær opmærksom på, at det er formålet med behandlingen, der afgør om det er momsfrit. Kontakt SKAT, hvis du er i tvivl.
Social forsorg og bistand
Der skal ikke opkræves moms af ydelser eller varer, som leveres af private eller offentlige plejehjem, vuggestuer, børnehaver, fritidshjem, observationshjem og lignende institutioner.
Private hjemmehjælpere skal heller ikke opkræve moms af ydelser, der er visiteret af kommunen, som fx hjælp med personlig hygiejne og deltagelse i udflugter og ferieture. Ydelser, der ikke er visiteret, som fx hjælp til indkøb eller rengøring er derimod momspligtige.
Private hjemmehjælpere skal afregne moms, hvis de udfører arbejde efter fritvalgsordningen, som er visiteret af kommunen, , og hvor betalingen for ydelsen afregnes mellem hjemmehjælperen og kommunen.
Undervisning og kursusvirksomhed
Undervisning på offentlige og private skoler og højere læreanstalter er momsfri. Det gælder også faglig uddannelse, omskoling og anden undervisning af skolemæssig eller faglig karakter. Salg til elever af undervisningsmaterialer af generel karakter så som lærebøger, diverse kontorartikler, kopikort, tegneudstyr, regnemaskiner mv. er momspligtigt.
Undervisning i traditionelle fag som sprog, musik, håndarbejde, tegning, bogføring, it og maskinskrivning er også momsfri, mens der skal opkræves moms af undervisning i fx selvudvikling, healing, drømmetydning mv.
Undervisning i legemsøvelser er momsfri, hvis undervisningen ledes af en instruktør og sker efter forud fastlagte programmer. Undervisning i gymnastik, aerobic, dans, afspænding, yoga, judo og lignende er således typisk fritaget for moms. Derimod skal der normalt opkræves moms af styrke- og motionstræning med motionsredskaber samt af undervisning i golf, ridning, tennis, dykning mv.
Kursusvirksomheder, der drives med gevinst for øje, og som primært retter sig mod virksomheder og institutioner, skal som udgangspunkt opkræve moms af kursusgebyrerne, uanset hvad kurset drejer sig om.
Foreninger og organisationer
Politiske, religiøse, patriotiske, filosofiske, filantropiske foreninger, samt fagforeninger og foreninger, som vedrører borgerlige rettigheder, og som ikke arbejder med gevinst for øje, skal normalt ikke opkræve moms af medlemskontingenter mv. eller af varer, der sælges i nær tilknytning til foreningsvirksomheden.
Andre foreninger og organisationer skal som udgangspunkt opkræve moms.
Sport
Sportsaktiviteter og -arrangementer, som ikke udøves med gevinst for øje, er fritaget for moms. Fritagelsen omfatter ikke arrangementer, hvis der deltager professionelle sports- og idrætsudøvere. Der skal betales moms af erhvervsmæssigt salg af adgang til sports- og idrætsanlæg, fx bowling- og motionscentre. Det er alene sports- eller idrætsaktiviteter, der er momsfritaget. Ved vurderingen af, hvad der kan anses for sportsaktiviteter, lægges der bl.a. lægges vægt på, om den klub eller forening, hvor aktiviteten udøves, er tilknyttet Dansk Idræts Forbund (DIF), Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI) eller tilsvarende sports- eller idrætsforbund.
Momsfritagelsen er begrænset til det ikke-kommercielle udbud af sportsaktiviteter, fx amatørsports- og idrætsforeningers salg til medlemmer af adgang til at bruge bowlingbaner, motionsredskaber, deltage i træning og kampe mv. I disse tilfælde består vederlaget til klubben m.fl. typisk i medlemmernes kontingentbetaling. .
Salg af varer og ydelser, som ikke har noget med sport at gøre, fx salg af reklameydelser, øl og sodavand, skal der som udgangspunkt betales moms af. En amatørsportsklub eller en idrætsforening kan dog på visse betingelser blive momsfritaget for salg af disse varer og ydelser. Læs mere nedenfor i afsnittet om velgørende og almennyttige foreningers salg af varer og ydelser.
Kultur og kunst
Der skal ikke opkræves moms af kulturelle aktiviteter, hvis de er af interesse for en bredere kreds af borgere. Biblioteker, museer, zoologiske haver og lignende skal fx ikke opkræve moms af entreindtægter eller af deres salg af kataloger, fotokopier mv., hvis de ikke bliver solgt med fortjeneste.
Fritagelsen gælder derimod ikke den mere forlystelsesbetonede del af kulturlivet som fx biografer, teatre, koncerter, radio- og fjernsynsudsendelser.
Forfattere, journalister, komponister, instruktører mv. skal som udgangspunkt heller ikke opkræve moms. En musiker eller en instruktør, som for egen regning og risiko arrangerer en koncert eller en forestilling, skal dog opkræve moms af entreindtægten.
Oversættelse af skønlitterære værker er også momsfri, mens korrektur- og sekretærhjælp, konsulentbistand og rådgivning, der ydes til fx forfattere og kunstnere, er momspligtig.
Forsikrings- og finansiel virksomhed
Forsikringsselskaber, forsikringsmæglere og -formidlere skal ikke opkræve moms af deres ydelser vedrørende forsikring og genforsikringsvirksomhed. Det samme gælder finanssektorens og andres salg af finansielle ydelser. Der skal dog opkræves moms af vurderings- og taksationsydelser.
Udlejning, administration, bortforpagtning og salg af fast ejendom
Udlejning af fritidshuse, erhvervsejendomme, beboelsesejendomme og privat udlejning af værelser er som udgangspunkt momsfri. Virksomheder, der udlejer fast ejendom, kan dog på visse betingelser få lov til at beregne moms af leje på erhvervslejemål (blive frivilligt momsregistreret). Du skal indsende en digital indberetning om at blive fritaget. Find den på virk.dk.
Fordelen ved at blive frivilligt registreret består i, at en momsregistreret lejer helt eller delvis kan fratrække den moms, du opkræver ved udlejningen, og at du får fradrag for momsen på omkostninger ved opførelsen.
Velgørende og almennyttige foreningers salg af varer og ydelser
Velgørende eller på anden måde almennyttige foreninger m.fl., der sælger varer og ydelser, der skal betales moms af, kan på visse betingelser undlade at opkræve moms af salget, selv om salget overstiger momsregistreringsgrænsen på 50.000 kr.
Du kan læse mere om reglerne i vejledningen Momsfritagelse for velgørenhed og almennytte.
Bisættelser
Der skal ikke opkræves moms af ydelser i direkte tilknytning til bisættelser, hvorimod der skal opkræves moms af de varer, der sælges i forbindelse med bisættelser.
Persontransport
Transport af personer er momsfri, uanset om transporten sker med bil, tog, fly, skib eller andet.
Der skal dermed ikke opkræves moms af fx taxakørsel, færgeoverførsel eller erhvervsmæssig sejlads med lystfiskere. For så vidt angår buskørsel er det dog kun rutekørsel, som er momsfri. Der skal derimod opkræves moms af turistkørsel.</i>
nov 2009
Følger: 1 Emner: 7 Svar: 13
feb 2011
Følger: 3 Følgere: 2 Emner: 155 Svar: 772
Ja, det ser desvære ud som om det ikke bare lige er noget man gør.
mar 2007
Følger: 2 Følgere: 2 Emner: 12 Svar: 867
feb 2011
Følger: 3 Følgere: 2 Emner: 155 Svar: 772
mar 2007
Følger: 2 Følgere: 2 Emner: 12 Svar: 867
opret en profil på amino hvor du kan få kvalificeret hjælp, det er ikke sværere en man gør
feb 2011
Følger: 3 Følgere: 2 Emner: 155 Svar: 772
Ikke noget jeg gider bøvle med for at tjene et par hundrede kroner om måneden på covers.
feb 2011
Følger: 3 Følgere: 2 Emner: 155 Svar: 772
Så stortset alle svar i dette forum er forkerte hehe
feb 2007
Følger: 37 Følgere: 37 Fotoprofiler: 1 Emner: 176 Svar: 6.190
Lave en webshop?